Dermatolog pregled

Obisk dermatološke klinike ni nikoli odveč. Tudi ob rednem pregledovanju kože in znamenj lahko s prostim očesom kakšno spremembo spregledate. Če pa opazite spremembe na koži, srbečico ali bolečine kože, pa je dermatološko kliniko smiselno obiskati čimprej. Tako se lahko ob potrditvi bolezenskega stanja, hitro začne z zdravljenjem.
Preventivni pregled zavzema celoten pregled in diagnostiko kože. Dermatolog pregled opravi s pomočjo posebnih naprav, kot je dermatoskop. Dermatolog podrobno pregleda stanje kože in oceni ali so potrebni dodatni posegi, preiskave in obiski. Po posvetu se skupaj z dermatologom odločite za nadaljevanje morebitnega zdravljenja.
Prvi osnovni dermatološki pregled poteka razmeroma hitro in brez bolečin. Prvi pregled je namenjen temu, da se dermatolog z vami posvetuje o težavah in pričakovanjih. Poleg tega dermatolog vidi, kakšne so težave ter če je potrebno dodatno zdravljenje. Z dermatologom se nato dogovorite o dodatnih srečanjih in morebitnem zdravljenju. Kasnejša srečanja pa so odvisna glede na posameznika in njegovih težav. Lahko gre za odstranjevanje znamenj, za reševanje problemov z glivicami ali lasiščem, lahko pa se zdravi aknasta koža.
Če dermatolog pregled opravi in ugotovi, da je potrebno določeno zdravljenje ali odstranitev znamenja, se dogovorite za dodatne obiske. Število dodatnih obiskov in potrebni posegi so odvisni od vašega bolezenskega stanja.
Največja prednost samoplačniškega dermatologa je kratka čakalna doba. Še posebej, če je sum na resno bolezensko stanje, je hiter pregled in začetek zdravljenja ključnega pomena za uspešno okrevanje. Prav tako pa se dermatologi v zasebnih samoplačniških klinikah bolj podrobno posvetijo pacientu in njegovim težavam.