Odstranjevanje znamenj

Materina znamenja se pojavijo ob rojstvu

Materina znamenja so znamenja na koži, ki se pojavijo ob rojstvu ali kmalu po njem. Lahko so različnih barv, vključno z rdečo, modro, rjavo, črno ali belo. Znamenja so lahko ravna ali dvignjena, gladka ali hrapava, nekatera so prisotna že ob rojstvu, druga pa se razvijejo sčasoma. Večina znamenj je neškodljivih in jih ni treba zdraviti. Nekatera znamenja pa so lahko kozmetično moteča ali povzročajo zdravstvene težave. V teh primerih je morda potrebno lasersko odstranjevanje znamenj. Za odstranjevanje znamenj je na voljo več metod: lasersko odstranjevanje znamenj, kirurška odstranitev znamenja (cena se razlikuje glede na velikost, globino in lokacijo znamenja) in dermabrazija (brušenje). Izbira načina zdravljenja je odvisna od vrste, lokacije in velikosti znamenja ter od želja osebe. Materina znamenja so običajno benigna (nerakava).

Odstranjevanje znamnej
Lasersko odstranjevanje znamenj

Postopek je varen in učinkovit

Lasersko odstranjevanje znamenj (cenik prejmete ob povpraševanju) je varen in učinkovit način za izboljšanje videza znamenj. Materina znamenja so običajno benigne (nerakave) tvorbe, ki nastanejo, ko pigmentne celice v koži rastejo v skupkih ali plasteh. Čeprav je večina znamenj neškodljivih, so lahko nekatera grda ali pa povzročajo čustvene težave. Z laserskim odstranjevanjem znamenj lahko izboljšate videz številnih vrst znamenj, vključno z: znamenji, ki so velika, štrlijo iz kože ali so na vidnem mestu, znamenj, ki so asimetrična ali imajo nepravilne robove, in znamenj, ki niso enake barve kot okoliška koža. Z laserskim odstranjevanjem znamenj lahko odstranite tudi znamenja, ki so lahko rakava. Vendar je treba opozoriti, da laserski poseg ne more nadomestiti biopsije, ki je edini način za dokončno diagnozo raka. Pri laserskem odstranjevanju znamenj se uporabljajo kratki impulzi koncentrirane svetlobe, ki uničijo pigmentne celice v znamenju.

Naše prednosti

Lasersko odstranjevanje znamenj je velik izziv, ki pa ga naši strokovnjaki zmorejo. Imamo najnovejšo tehnologijo in opremo za hitro, varno in učinkovito odstranjevanje znamenj na napotnico in brez nje.

Če razmišljate o laserskem odstranjevanju znamenj, se še danes obrnite na nas. Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja.

Profesionalna storitev

Naša ekipa je izkušena in usposobljena za opravljanje te storitve.

Najnovejša tehnologija

Imamo visoko stopnjo uspešnosti pri odstranjevanju znamenj.

Predani pacientom

Skupaj z vami bomo zagotovili, da boste z rezultati zadovoljni.

Kirurška odstranitev znamenja

Trajno izboljšajte svoj videz

Odstranjevanje znamenj (cenik prejmete ob povpraševanju) se običajno izvaja ambulantno in ne zahteva anestezije. Območje, ki ga bomo obdelali, očistimo in nanj nanesemo gel, ki laserski svetlobi pomaga prodreti v kožo. Zdravnik bo nato usmeril laserski žarek v znamenje, dokler ne bo izginilo. Po zdravljenju bo gel odstranil in namestil povoj. Območje je lahko nekaj dni po zdravljenju boleče, rdeče in oteklo. Obstaja tudi tveganje začasne spremembe barve kože, ki pa naj bi v nekaj mesecih izzvenela. Kirurška odstranitev znamenja (cena je odvisna tudi od velikosti in lokacije znamenja) se lahko uporablja za izboljšanje videza številnih vrst znamenj. Vendar ni primerna za vsakogar. Najboljši kandidati za odstranjevanje znamenj na napotnico ali brez nje so: osebe z majhnimi, površinskimi znamenji, ljudje s svetlo kožo, ki imajo znamenja, ki so v močnem kontrastu z barvo kože, osebe, ki niso zadovoljne z videzom svojih znamenj in bi rade izboljšale svojo samozavest …

Odstranitev zaradi lepotnih ali zdravstvenih razlogov

Odločitev o zdravljenju materinega znamenja je osebna. Nekateri ljudje se za odstranitev znamenja (cena je lahko odvisna tudi od števila seans, ki so potrebne za popolno odstranitev) odločijo iz lepotnih razlogov, drugi pa zaradi skrbi za zdravje. Pred kakršnim koli zdravljenjem se je pomembno pogovoriti o o tveganjih in koristih z zdravnikom. Materina znamenja so običajno neškodljiva, vendar so nekatere vrste lahko povezane s povečanim tveganjem za nastanek kožnega raka. Zato je pomembno, da vsa nova ali spreminjajoča se znamenja pregleda zdravnik. Če imate znamenje, ki vas skrbi, se z zdravnikom pogovorite o razpoložljivih možnostih zdravljenja. Gre za varen in učinkovit postopek. Kot pri vsakem medicinskem postopku pa tudi tu obstajajo nekatera tveganja. Ta vključujejo začasno spremembo barve kože, oteklino in rdečico, okužbo in brazgotinjenje. Po laserskem odstranjevanju znamenj je pomembno, da zdravljeno območje zaščitite pred soncem. Uporabljati morate kremo za zaščito pred soncem s faktorjem SPF 30 ali več in se vsaj šest tednov po zdravljenju izogibajte neposredni sončni svetlobi.

1

POGOSTA VPRAŠANJA

Če imate dodatna vprašanja o naših izdelkih ali storitvah, se obrnite na nas. Z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja. Oglejte si seznam nekaterih najpogostejših vprašanj, ki nam jih zastavljajo naše stranke.

Za odstranitev znamenj se lahko uporabljajo različni laserji, odvisno od vrste in lokacije znamenja. Če je na primer znamenje na površini kože, se lahko uporabi laser, ki se imenuje ablativni laser. Ta vrsta laserja odstrani zunanjo plast kože, kar pripomore k posvetlitvi ali odstranitvi znamenja. Če je znamenje globlje v koži, se lahko uporabi neablativni laser. Ta vrsta laserja deluje tako, da segreva tkivo pod površino kože, kar pomaga razgraditi pigmentacijo, ki povzroča znamenje. Vaš zdravnik bo lahko določil, katera vrsta laserja je najprimernejša za vašo posebno situacijo.
Laserska odstranitev materinih znamenj je zelo učinkovita možnost zdravljenja za veliko ljudi. Vendar kot pri vsakem medicinskem postopku vedno obstaja možnost nastanka brazgotin. Dobra novica je, da so brazgotine po laserskem odstranjevanju znamenj običajno zelo majhne in jih je mogoče zlahka skriti z ličili ali oblačili. V večini primerov brazgotine sčasoma zbledijo in sčasoma postanejo komaj opazne. Če ste zaskrbljeni zaradi brazgotin po laserskem odstranjevanju znamenj, se pred posegom o tem posvetujte s svojim zdravnikom. Zagotovil vam bo več informacij o tveganjih in prednostih te možnosti zdravljenja.
Ne, postopek ni boleč. Laserska svetloba prodre v kožo in se usmeri na pigmentne celice, ki tvorijo znamenje. Toplota laserja razbije pigmentne celice, ki jih telo nato absorbira. Med postopkom se lahko pojavi nekaj nelagodja, vendar ga na splošno dobro prenašate. Večina ljudi po laserskem odstranjevanju znamenj poroča le o manjšem nelagodju in brez večjih stranskih učinkov. Okrevanje je običajno hitro in običajno se lahko še isti dan vrnete k običajnim dejavnostim. Gre za varen in učinkovit način za izboljšanje videza vaše kože.
Laserska odstranitev znamenj velja za varno in učinkovito možnost zdravljenja za večino ljudi. Vendar pa kot pri vsakem medicinskem postopku tudi tu obstajajo nekatera tveganja. Ta tveganja vključujejo: kvavitev, modrice, okužbo in brazgotinjenje. Pred laserskim odstranjevanjem znamenj se z zdravnikom pogovorite o vseh možnih tveganjih in zapletih. To vam bo pomagalo sprejeti informirano odločitev o tem, ali je to zdravljenje primerno za vas ali ne.
Če razmišljate o laserskem odstranjevanju znamenj, vas morda zanima, ali so rezultati trajni. Odgovor je odvisen od številnih dejavnikov, med drugim od vrste in lokacije vašega znamenja ter posebnega laserja, ki se uporablja. Večino materinih znamenj je mogoče uspešno odstraniti z laserskim posegom, čeprav je pri nekaterih morda potrebnih več posegov. Nekatere vrste znamenj, na primer tista, ki so dvignjena ali zelo temna, je morda težje zdraviti. Po zdravljenju je možno, da se znamenje vrne, čeprav je to redko. Če se znamenje vrne, bo verjetno svetlejše barve in manj opazno kot prej.