Lasersko odstranjevanje dlak

Trajno želim odstraniti dlake!

Ali je tudi vam pogosto odstranjevanje dlak nadležno in vam je dovolj britja, puljenja dlak ali voskanja? V tem primeru je morda lasersko odstranjevanje dlak (po obrazu ali katerem koli drugem delu telesa) najboljša rešitev. Ta kozmetični poseg je zelo razširjen in priljubljen po celem svetu, saj pomaga pri trajnem odpravljanju telesne poraščenosti. Zanj se odločajo tako ženske kot moški, saj se lahko izvaja domala povsod.

Osebam, ki se odločajo za odstranjevanje dlak, telesna poraščenost pogosto predstavljajo estetski problem, predvsem pri ženskah pa so odvečne dlake lahko tudi posledica hormonskih motenj. To lahko vpliva na kvaliteto življenja in pojavljajo se lahko tudi težave s samopodobo. Za lasersko odstranjevanje dlak se odločajo tudi tisti, ki imajo težave z vraščanjem dlak in problematično kožo po britju.

Lasersko odstranjevanje dlak
Lasersko odstranjevanje dlak

Strokovno lasersko odstranjevanje dlak

Trajno odstranjevanje dlak se izvaja s pomočjo posebnih laserskih aparatov, ki so namenjeni dermatološki uporabi. Taki laserji so medicinsko dovršeni in ob pravilni uporabi niso nevarni za kožo. Lasersko odstranjevanje dlak na obrazu in drugod deluje po principu, da se snop svetlobe usmeri v določen cilj. Pri laserju za odstranitev dlak se snop svetlobe, ki ima določeno valovno dolžino, usmeri v dlačni mešiček. Ko se snop svetlobe sreča z dlačnim mešičkom, uniči njega in celice ob njem. Ker so celice, ki tvorijo nove dlake, uničene, to pomeni, da na tem predelu dlake ne bodo več rasle.

Gre torej za profesionalen in zelo učinkovit način odstranjevanja neželene poraščenosti, ki postaja vse bolj priljubljen. Sodoben način življenja namreč od nas zahteva veliko, časa za nego telesa pa imamo tako vse manj. Lasersko odstranjevanje dlak (cenik prejmete ob vašem povpraševanju) vam tako lahko prihraniti precej časa in tudi sredstev.

Naše odlike

Trajno odstranjevanje dlak je velik izziv, ki pa so mu naši strokovnjaki popolnoma kos. Imamo dovolj znanj in izkušenj, da nam lahko zaupate.

Svojim strankam se popolnoma posvetimo. Lasersko odstranjevanje dlak (cenik prejmete ob povpraševanju) je za nas ustaljen postopek, pri katerem smo več kot profesionalni.

Večletne izkušnje

Naše delo temelji na večletnih izkušnjah, ki so odlična podlaga za naše nadaljnje delo.

Najnovejša tehnologija

Pri delu uporabljamo sodobne in tehnično dovršene pripomočke ter učinkovite tehnike odstranjevanja dlak.

Predana ekipa

Smo majhna, a srčna ekipa, ki se nenehno trudi za zadovoljstvo svojih strank. Priporočili nas boste naprej!

Lasersko odstranjevanje dlak na obrazu

Potek laserskega odstranjevanja dlak

Pred laserskim odstranjevanjem je pomembno, da si vsaj en mesec ne odstranjujete dlak. Prav tako jih ne posvetljujte. Priporoča se tudi izogibanje sončenju vsaj dva meseca pred terapijo, saj temne dlake na svetli koži dajejo najboljše rezultate.

Na dan posega lasersko odstranjevanje dlak ne uporabljajte krem, dezodorantov ali losjonov. Ko pridete v ambulanto, boste prejeli zaščitna očala in hlačke za enkratno uporabo, če gre za odstranjevanje dlak na bikini predelu. Terapevt bo začel z odstranjevanjem dlak, ki poteka razmeroma hitro. Postopek odstranjevanja dlak načeloma ni boleč, če se ga izvaja pravilno. Lahko pa se bo na nekaterih predelih pojavil nekoliko neprijeten občutek. Ob posvetu lahko preventivno vzamete tudi tableto proti bolečinam.

Po terapiji bo koža občutljiva na dotik, zato se izogibajte prevelikim naporom. Vseeno lahko normalno nadaljujete z dnevom. Priporočljivo je, da na predelu odstranjevanja dlak na dan posega ne uporabljate dezodoranta ali krem. Prav tako je vsaj mesec po terapiji priporočljivo izogibanje direktnemu soncu ali pa uporabi zaščitnih oblačil oz. visokega zaščitnega faktorja. Najbolj pomembno pa je, da skrbno upoštevate navodila terapevta, saj je tako manj verjetnosti za nezaželene učinke.

Trajno odstranjevanje dlak po celotnem telesu

Pri izbiri predela za poseg z laserjem ni omejitev, pa naj gre za lasersko odstranjevanje dlak na obrazu, rokah ali nogah. Ženske se najpogosteje odločajo za lasersko odstranjevanje dlak na obrazu, pod pazduho in na bikini predelu, moški pa na področju hrbta in prsnega koša.

Načeloma je treba za popolno odstranjevanje dlak laserski poseg večkrat ponoviti. Število ponovitev pa je odvisno od vrste dlak in predela, kjer želite trajno odstraniti dlake. Običajno je potrebnih 5-10 ponovitev za kar najboljše rezultate.

Lasersko odstranjevanje dlak

POGOSTA VPRAŠANJA

Če vas zanima lasersko odstranjevanje dlak, cenik prejmete ob vašemu povpraševanju. Za dodatne informacije si lahko preberete nekaj najpogostejših vprašanj, ki nam jih zastavljajo naše stranke, in odgovorov nanje.

Prvi rezultati se načeloma opazijo že po prvi terapiji. Za trajno odstranitev dlak pa je največkrat potrebnih 5-10 terapij. Končno število terapij je odvisno od posameznika. Treba je namreč upoštevati cikel rasti dlake, tip kože, barve dlačic, področje odstranjevanja in stopnje poraščenosti.

Kljub kvalitetnemu laserju in izkušenemu terapevtu lahko pride do nezaželenih učinkov. Ti so načeloma blagi in lahko trajajo nekaj dni. Sem spada otečena, občutljiva in pordela koža. Lahko pa pride tudi do opeklin, brazgotin, spremembe pigmentacije in celo mehurjev, ampak to so redki nezaželeni učinki.

Odstranjevanje dlak z laserjem odsvetujemo nosečnicam in doječim materam. Prav tako odstranjevanje dlak v večini primerov ni primerno za osebe, ki imajo kožne bolezni, vneto kožo ali druge težave s kožo.

Največkrat odstranjevanje dlak ne bo imelo učinka pri zelo svetlih, belih ali sivih dlakah, ki se ne odzivajo na terapijo z laserjem.

Trajno odstranjevanje dlak se lahko izvaja čez celo leto. Vseeno pa je priporočljivo, da se zaradi občutljive kože po odstranitvi dlak čimbolj izogibate soncu. Najboljše obdobje za odstranitev dlak je zato od jeseni do spomladi, ko ni veliko sonca. Še posebej, če gre za lasersko odstranjevanje dlak na obrazu, je treba dodatno skrb nameniti zaščiti pred soncem.

Če vas zanima lasersko odstranjevanje dlak, nam pošljite povpraševanje. To lahko storite s pomočjo spodnjega obrazca. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem času in vam poslali tudi cenik za lasersko odstranjevanje dlak.